Rock for Revolution 2017

In  20 decembrie 1989, Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania. La 28 de ani de la Revolutia Romana, municipalitatea timisoreana organizeaza miercuri, 20 decembrie, de la ora 20,00, in Piata Victoriei, concertul Rock for Revolution, in memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate in decembrie 1989. Pe scena vor urca trupele… Citeste »

13 decembrie 2017

Programul manifestarilor dedicate Revolutiei Romane

Primaria Municipiului Timisoara si asociatiile de revolutionari au pregatit un program special dedicat marcarii a 28 de ani de la Revolutia Romana. 16 decembrie ora 11,00, Primaria Municipiului Timisoara – sedinta Consiliului Local – comemorarea eroilor-martir; ora 13,00, Opera Romanav- deschiderea expozitiei de arta plastica cu tema Revolutie- Libertate; premierea participantilor la concursul de istorie… Citeste »

13 decembrie 2017

Teatrul National Radu Stanca din Sibiu, in turneu la Timisoara

Schimbul de spectacole intre cele doua scene de expresie germana din Romania continua: dupa ce Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) a sustinut la Sibiu in luna noiembrie 2017 spectacolul Electra, dupa Euripide si Eschil, in regia lui Bocsardi Laszlo, a venit randul sectiei germane a Teatrului National Radu Stanca Sibiu (TNRS) sa prezinte la… Citeste »

13 decembrie 2017

Monumental – expozitie Stefan Szonyi

Expozitia Stefan Szonyi intitulata Monumental va fi vernisata marti, 12 decembrie 2017, ora 18,00, la Muzeul de Arta Timisoara – Palatul Baroc. Expozitia prezinta in premiera lucrari ale artistului provenind din colectii private. Expozita va fi deschisa de Victor Neumann, directorul Muzeului de Arta Timisoara. Stefan Szonyi (1913-1967), nascut la Banloc, s-a format ca artist… Citeste »

11 decembrie 2017

Programul Targului de Craciun din Timisoara – a XI-a editie

Cu prilejul sarbatorilor de iarna, Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, organizeaza cea de-a XI-a editie a Targului de Craciun, in perioada 1 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018. Targul de Craciun se va desfasura in Piata Victoriei, in parcarea Modex si, pentru prima data, in Piata Libertatii. Vizitatorii vor avea de… Citeste »

25 noiembrie 2017

Muzeul National al Banatului va invita la… Craciun la Cetate

Muzeul National al Banatului Timisoara si Consiliul Judetean Timis anunta deschiderea oficiala a primei editii Craciun la Cetate, sambata 25 noiembrie, in curtea Bastionul Maria Theresia, la ora 19,00. Craciunul la Cetate vrea sa fie o alternativa la targurile obisnuite de Craciun si propune iesirea din standardele prezente in ultimii ani in preajma sarbatorilor de… Citeste »

22 noiembrie 2017

Un tinut de gheata, prin intermediul realitatii augmentate

Si in acest an, Iulius Mall Timisoara a pregatit surprize aparte pentru clientii sai, mici sau mari. In luna decembrie, va propune sa descoperiti un tinut de gheata prin intermediul realitatii augmentate, tehnologia care imbina realitatea fizica cu cea virtuala. Veti avea parte de o experienta inedita, alaturi de prietenii necuvantatori ai lui Mos Craciun.… Citeste »

7 decembrie 2017

Expozitie la Muzeul Banatului: Schliemann – Descoperitorul Troiei

In perioada 10 noiembrie 2017 – 25 februarie 2018, in premiera nationala la Muzeul National al Banatului din Timisoara, va fi prezentata expozitia internationala Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei. Expozitia este o colaborare cu Muzeul de Pre- si Protoistorie din Berlin si prezinta viata si cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822-1890). Alaturi de colectia de… Citeste »

10 noiembrie 2017

Un maestru al realismului fantastic, la Muzeul de Arta Timisoara

Lucrarile unuia dintre cei mai importanti artisti plastici romani contemporani se vor afla pe simezele Muzeului de Arta Timisoara, in cadrul unei expozitie-eveniment pentru orasul de pe Bega si pentru Romania. Muzeul de Arta Timisoara deschide cea mai mare expozitie personala a lui Tudor Banus organizata vreodata in Romania. Vernisajul va avea loc vineri, 17… Citeste »

14 noiembrie 2017