Festivalul Artelor Timisorene, sub semnul noutatilor

26 mai 2019

Pregatirile pentru Festivalul Artelor Timisorene au intrat in linie dreapta. In acest an, momentele coregrafice se vor desfasura cu preponderenta in Piata Unirii, teatrul in Piata Sfantul Gheorghe, artele vizuale in Piata Libertatii, iar institutiile muzicale se vor prezenta publicului larg in Piata Victoriei, care va gazdui si Concursul de interpretare si creatie Bega Music Festival.

Festivalul Artelor Timisorene din acest an se circumscrie unei tematici de mare importanta, Timisoara la 100 de ani. Astfel, peste 20 de scoli si trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat 100 de ani in pasi de dans, ce debuteaza chiar in 3 iunie. De asemenea, se va lansa un concurs de caricatura, sub indrumarea  maestrului Stefan Popa Popas, care va realiza pe intreaga durata a festivalului caricaturi si portrete in mod gratuit, proiectul fiind finantat de Primaria Timisoara. In fine, Asociatia Romul Ladea va realiza o pictura colectiva  de mari dimensiuni.

Seara chitarelor este o alta premiera pentru Festivalul Artelor, ce se va derula joi, 6 iunie, in Piata Sfantul Gheorghe, cand sunt invitati toti timisorenii ce doresc sa cante cu chitara. Amfitrioni vor fi Ilie Stepan si Horia Crisovan.

In ceea ce priveste Bega Music Festival, va fi o participare masiva: 41 de piese inscrise la sectiunea de creatie si 34 de concurenti la interpretare. Marti, 28 mai, se vor comunica numele finalistilor pe adresa de facebook  Evenimente Primaria Timisoara si pe pagina oficiala a Primariei Timisoara.

Concursul se va derula in 7 iunie, iar gala in 9 iunie, in recital fiind invitate Bella Santiago, castigatoatre X Factor, si Maria Hojda, participanta la Vocea Romaniei,  care va canta alaturi de Tm Groove. Tot pe lista invitatilor festivalului din acest an regasim artisti precum DJ Project, Costel Busuioc, Ricardo Caria.

De mentionat faptul ca la deschiderea festivalului, in data de 3 iunie, vor fi premiati castigatorii Concursului de Arta Fotografica si Productie Video. “Timisoara la 100 de ani – obiective turistice”.