Prezentarea proiectului de reamenajare a Cinematografului Studio

9 mai 2019

Cladirea fostului Cinematograf Studio, inchisa timp de mai multi ani, urmeaza sa fie transformata in Cinematograful de Arta al Timisoarei, pana in anul 2021.

Conceptul de arhitectura privind reamenajarea Cinematografului Studio va fi prezentat in premiera, luni, 13 mai, de la ora 18,00, in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara, in incheierea Festivalului Filmului Francez. La ceremonia de prezentare a proiectului de reamenajare va participa Michčle Ramis, ambasadoarea Frantei in Romania.

In luna iunie 2018, Primaria Municipiului Timisoara, Compania Groupama, Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (TimiShort) au semnat o declaratie de intentie privind infiintarea unui cinematograf de arta in centrul orasului, sub cupola retelei Europa Cinemas. In luna noiembrie 2018 s-a aprobat, prin hotarare de Consiliu Local, ca viitorul Cinematograf de Arta al orasului sa fie creat in incinta fostului Cinematograf Studio.

In cadrul evenimentului de luni, 13 mai, se va prezenta noul concept pentru revitalizarea Cinematografului Studio, iar partenerii principali vor vorbi despre contributia fiecaruia in implementarea acestui proiect important.

In holul din fata Aula Magna se va amenaja o expozitie cu imagini si planuri ale viitorului Cinematograf de Arta, care poate fi vizionata pe timpul evenimentului, dupa care va fi amplasata in diferite alte spatii publice care vor fi anuntate ulterior.

Urmariti evolutia lucrarilor la Cinema Studio pe www.facebook.com/CinemaStudioTimisoara