Prima editie a festivalului-concurs Gelu Stan

5 martie 2019

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza, in perioada 20-21 martie 2019, festivalul-concurs Gelu Stan, editia I, 2019. Concursul se adreseaza tinerilor interpreti de muzica populara cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani si este structurat in doua etape: in 20 martie 2019, ora 12,00, la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, din str. E. Ungureanu nr.1 din Timisoara are loc preselectia participantilor, iar in data de 21 martie 2019, ora: 18,30, la Teatrul National din Timisoara are loc concursul propriu- zis, sub forma unui spectacol.

Festivalul ii aduce un omagiu maestrului Gelu Stan, profesor, dirijor si muzicolog, originar din Lugoj, care a contribuit incomensurabil la dezvoltarea si conservarea folclorului romanesc prin intermediul emisiunilor Radio,  dar si prin cariera sa de dirijor al Ansamblului Profesionist Banatul.

Se vor acorda urmatoarele premii: premiul I – 3000 lei, premiul II –  2000 lei, premiul III – 1000 lei si 4 premii speciale in valoare de 600 lei.

Concursul va fi preluat si transmis de catre TVR3 si TVR Timisoara.

Juriul este alcatuit din: Elize Stan, Tiberiu Ceia, Liliana Laichici, Daniela Bacila si Ciprian Roman. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Rosca. Mari interpreti ai folclorului vor oferi un recital: Petrica Miulescu-Irimica, Carmen Popovici-Dumbrava, Georgiana Necsa, Marius Cirnu si Ciprian Roman. Este invitata in spectacol si castigatoarea editiei de anul trecut a festivalului-concurs Topul Primaverii, David Elena Geanina, reprezentanta judetului Olt. Prezinta Felicia Stoian.

Accesul publicului se va face pe baza invitatiilor, disponibile la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, str. E. Ungureanu nr. 1, Timisoara, din 12 martie 2019, ora 10,00.