Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc in cadrul VINVEST 2019

19 februarie 2019

Timisoara, in curand Capitala Europeana a Culturii, va gazdui in acest an o editie speciala a Salonului International de Vinuri VINVEST. Ajuns la cea de-a XVI-a editie, VINVEST 2019 aduce laolalta – pentru prima data in tara noastra – vinuri provenind din trei orase desemnate Capitale Europene ale Culturii in 2021: Timisoara (Romania), Elefsina (Grecia), Novi Sad (Serbia). Evenimentul va avea loc in perioada 19-21 aprilie 2019, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Anul acesta, VINVEST isi va consolida puternic eticheta de Salon International prin invitati speciali din sectoarele vin, cultura si turism. Producatori din orasele Elefsina (Grecia) si Novi Sad (Serbia) – desemnate Capitale Europene ale Culturii, alaturi de Timisoara, in 2021 – isi vor expune bogatia vitivinicola si culturala la Timisoara, alaturi de alti parteneri cu traditie ai VINVEST, din Serbia, Franta, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova. De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus in fata vizitatorilor de presedintele Asociatiei de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povesti incantatoare despre taramuri de vis si vinuri autentic grecesti.

Ca in fiecare an, reprezentanti ai serviciilor conexe productiei vinului, precum importatorii si distribuitorii de vin sau producatorii si distribuitori de utilaje sunt asteptati sa isi prezinte ofertele, pe parcursul celor trei zile de Salon.

Editiaa XVI-a este un eveniment de exceptie la care isi aduc contributia 100 de parteneri si colaboratori. Organizatorii va asteapta cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzationale oferte ale turismului viticol.

De asemenea, in perioada imediat anterioara VINVEST va fi organizata cea de-a XIV-a editie a Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, in zilele 17-18 aprilie, in aceeasi locatie – Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.