Dineu cu vedete

10 februarie 2019

Un …dineu teatral cu Ion Caramitru si Horatiu Malaele: invitatie de nerefuzat pentru spectatori, in serile de 18 si 19 februarie 2019, de la ora 20,00, la Opera Nationala Romana din Timisoara. Dineu cu prosti e o piesa mereu actuala. Personajul principal este un mare naiv, iar ceea ce face deliciul piesei este confruntarea intre cinismul declarat, mobilat de suficienta celor care cred ca reprezinta miezul societatii, si oamenii simpli, inteligenti, dar timizi, potential creatori, pusi in situatii limita.

”Radem cu pofta si ne bucuram ca dreptatea are ultimul cuvant. Prostul piesei, care starneste hohote de ras in final, se dovedeste a fi chiar acela ce se crede superior. Putem spune ca e vorba de o comedie amara, dar in acelasi timp sunt convins ca plecam acasa marcati de un binecuvantat catharsis comic. Concluzia piesei ne descreteste fruntea si ne permite sa-l imbratisam pe cel naiv si sarac, adica pe Francois Pignon. Celelalte personaje sunt reprezentante ale lumii de azi in toate dimensiunile ei”, declara Ion Caramitru, care semneaza si regia si ilustratia muzicala a spectacolului.

Alaturi de Ion Caramitru si Horatiu Malaele, distributia ii reuneste pe actorii Costina Ciuciulica / Teodora Mares, Alexandru Georgescu, Dorin Andone / Tomi Cristin, Medeea Marinescu / Aylin Cadar, Alexandru Bindea. Biletele au fost puse in vanzare la Agentia Operei.