FEST-FDR editia XXIV este despre SPAM

3 februarie 2019

Teatrul National din Timisoara lanseaza cea de-a XXIV-a editie a celui mai important festival dedicat dramaturgiei romanesti, plasate in context european. Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti (FEST – FDR), ce va avea loc intre 11 si 19 mai 2019.

Dedicat, prin traditia sa de aproape patru decenii, evolutiei spectacolului de teatru romanesc, FEST – FDR va duce mai departe, si in acest an, directiile care au facut din acest festival un eveniment teatral de anvergura europeana. Parte a unei formule duale deja consacrate, modulul FDR va panorama si in 2019 cele mai reprezentative productii de teatru pe text romanesc (sau pornind de la un scenariu bazat pe un text romanesc). La randul sau, modulul FEST, ce isi propune sa arate publicului timisorean productii teatrale europene inovatoare, avand si o importanta componenta de spectacole in aer liber, va consolida statutul festivalului organizat de Nationalul timisorean, recunoscut ca emblema a diversitatii, a dialogului intre forme de arta a spectacolului si intre culturi, a creativitatii si a intalnirilor pozitive. In acest an, modulul international al FEST – FDR 2019 se va plasa sub egida Sezonului Romania-Franta, incluzand in program o importanta selectie de spectacole produse de companii franceze.

Cele noua zile de spectacol vor fi, astfel, tot atatea ocazii de a celebra dialogul intre diversele forme de spectacol (dans, teatru, arta vizuala sau muzica) si vor aduce impreuna oameni si idei prin numeroasele evenimente conexe ale Festivalului.

Tema aleasa pentru cea de a XXIV-a editii a FEST-FDR este SPAM. Organizatorii au dorit sa cerceteze ideea de SPAM cu mijloacele artelor scenice, plecand de la faptul ca in acest moment, a devenit o componenta din ce in ce mai prezenta a vietii. Ca urmare, FEST-FDR 2019 propune un caleidoscop teatral al perspectivelor, fie ele drumuri deschise sau acces interzis, avand constiinta faptului ca raspunsurile vor fi intotdeauna individuale.

Vom reveni cu detalii privind selectia spectacolelor incluse in festival.