Wizz Air se extinde Timisoara

27 ianuarie 2019

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est si cea mai mare companie aeriana din Romania, a anuntat o noua etapa de extindere a retelei de transport din Timisoara, prin alocarea unei aeronave Airbus A320 aditionale si adaugare a patru noi rute bazei locale, precum si cresterea frecventelor pe unele dintre cele mai populare rute existente.

Noul Airbus A320 se va alatura flotei Wizz Air de la Timisoara in septembrie 2019, reprezentand o noua investitie WIZZ in Romania, de peste 100 de milioane de dolari, si va crea 35 de noi locuri de munca in cadrul companiei. Odata cu sosirea noii aeronave la Timisoara, flota Wizz Air din Romania va creste la 27 de aparate de zbor, dintre care 3 la baza din Timisoara. Cresterea flotei va spori capacitatea Wizz Air in Romania cu 10,5% fata de perioada anterioara, aceasta ajungand la 9,5 milioane de locuri la vanzare in 2019.

Incepand cu septembrie, cele mai noi zboruri Wizz Air vor conecta Timisoara cu Billund, incantatorul oras din inima Danemarcei, care este orasul de origine a renumitei companii Lego, doua orase interesante din Germania – Nuremberg cel plin de istorie, in stil gotic, si Karlsruhe / Baden-Baden, o destinatie spa, de relaxare, situate la granita cu Franta, cu unele dintre cele mai atractive castele din tara, precum si cu Doncaster / Sheffield, in Marea Britanie, perla Epocii Victoriene.

Primul zbor Wizz Air din Timisoara a decolat in 2008, iar de atunci compania a devenit lider pe aeroportul Traian Vuia cu peste 4,8 milioane de pasageri transportati pana in prezent. In 2018, Wizz Air a transportat mai mult de 730.000 de pasageri pe cursele din Timisoara. WIZZ ofera oportunitati accesibile de calatorie in toata Europa tuturor tipurilor de pasageri prin 19 rute cu tarife reduse spre 9 tari de la Aeroportul Traian Vuia din Timisoara.