Microstagiune organizata de Teatrul Maghiar si Teatrul German Timisoara

27 ianuarie 2019

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” si Teatrul German de Stat Timisoara organizeaza un showcase in perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2019, dedicat specialistilor din teatru si publicului timisorean. Cele mai bune productii recente ale celor doua institutii au fost grupate la mijlocul stagiunii, ca o demonstratie de forta a actorilor din teatrele minoritare timisorene.

Astfel, in data de 30 ianuarie, ora 19:00, Teatrul Maghiar prezinta „Hedda Gabler”, regia Tom Dugdale – o interpretare moderna si minimalista a celebrului text de Henrik Ibsen, care ofera o partitura generoasa tinerei actrite Simó Emese.

In 31 ianuarie, ora 19:00, in Sala Mare, actorii maghiari vor interpreta „La comun”, regia Radu-Alexandru Nica, o poveste hippie despre un cuplu care se destrama dupa ce decide sa locuiasca impreuna cu alte cinci persoane.

In ultima zi a showcase-ului, 1 februarie, de la ora 17:00, Teatrul Maghiar prezinta comedia „Mica neintelegere cosmica”, regia Anna Csábi, spectacol cu patru personaje feminine care isi prezinta neobisnuitele povesti de iubire. Teatrul German de Stat ofera ultimul spectacol din microstagiunea timisoreana – in 1 februarie, de la 19:30 se va juca „Jurnal de Romania. Timisoara”, regia Carmen Lidia Vidu, o radiografie a modului in care sase actrite ale teatrului se raporteaza la orasul in care traiesc si societatea romana contemporana.

Ineditul acestui showcase organizat de cele doua institutii consta in varietatea spectacolelor si oportunitatea ca publicul timisorean si de specialitate sa vada actori diferiti si viziuni regizorale diferite, accentuand multiculturalitatea peisajului teatral din Timisoara.

Toate spectacolele vor fi traduse in limba romana. Biletele se pot lua de la casele de bilete ale celor doua institutii sau pe www.biletmaster.ro Orarul Casei de bilete a Teatrului Maghiar este de luni pana vineri intre 10-13 si 16-19, iar casa de bilete a Teatrului German este deschisa de marti pana vineri intre 10-15 si 17-19, precum si sambata intre 10-15.