Demo Robotica, un spectacol cu roboti creati de liceeni

16 ianuarie 2019

Cinci echipe de liceeni din Timisoara, participanti la programul BRD FIRST Tech Challenge Romania, vin la Iulius Mall sa impresioneze publicul cu robotii construiti de ei.

Demo Robotica va avea loc duminica, pe 20 ianuarie 2019, la etajul Iulius Mall Timisoara, zona Intersport. Evenimentul inedit ii are in prim-plan pe elevii de liceu din Timisoara inscrisi in programul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, organizat de Asociatia Natie prin Educatie. De la ora 14,00, cele cinci echipe de tineri vor face spectacol la Iulius Mall, cu ajutorul robotilor construiti chiar de ei.

Demonstratiile vor fi deosebit de captivante pentru publicul de toate varstele, mai ales pentru ca tehnologiile sunt realizate de catre liceeni. Echipele Davos (Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”), CSH (Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva”), Wizztech (Liceul Teoretic „Grigore Moisil”), Bliss (Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”) si Team Originals (Colegiul Tehnic „Henri Coanda”) sunt cele care reprezinta Timisoara in competitia nationala de robotica. Tinerii sunt pregatiti sa le ofere curiosilor informatii despre proiectele pe care le-au realizat si despre utilitatea acestora, dar si sa impartaseasca cu ei impresii despre pasiunea lor pentru robotica si stiinte exacte.

Echipele fac parte din cea mai mare competitie de robotica pentru elevi de liceu din tara – BRD FIRST Tech Challenge Romania. In programul dezvoltat de Natie prin Educatie sunt inscrise 145 de echipe, 2.000 de elevi de liceu, din 77 de orase. Miza cea mare este participarea la Campionatul National de Robotica, care va avea loc la Bucuresti, pe 22-24 martie 2019, si calificarea la Campionatul Mondial din SUA (aprilie 2019).