Vor demara lucrarile la noul terminal de la Aeroportul Timisoara

22 decembrie 2018

A fost semnat recent contractul de finantare pentru accesarea fondurilor europene pentru construirea unui nou terminal destinat pasagerilor care sosesc de pe cursele externe, la Aeroportul Timisoara. Valoarea totala a investitiei este de 30,3 milioane de lei, din care aproximativ 50% va fi din fonduri proprii ale aeroportului, iar restul vor fi fonduri europene si fonduri ale Ministerului Transporturilor.

Aceasta investitie este una extrem de importanta pentru Aeroportul Timisoara, deoarece este cea mai mare suma investita in ultimii ani in infrastructura aeroportuara. Mai mult decat atat, acest terminal face parte din planul de investitii al aeroportului, deoarece in prezent este in pregatire si documentatia pentru noul terminal de sosiri externe.

Noul terminal va fi o cladire moderna, dupa ultimele standarde in materie de siguranta si securitate. Constructia Terminalului va demara la inceputul anului 2019 si are o durata de executie de 12 luni. Terminalul va avea o suprafata desfasurata de 4.383 mp, 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje si 10 puncte de control al documentelor, 3 puncte de control vamal. Terminalul pregateste aeroportul pentru a sustine un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimata pentru urmatorii ani.