Cercurile increderii, o noua premiera a Teatrului National

18 decembrie 2018

Intr-un decembrie al bilantului la nivel istoric, dar mai ales individual, Teatrul National isi invita publicul la un exercitiu de sinceritate. Cea de-a doua premiera a finalului de an, programata miercuri, 19 decembrie 2018, de la ora 19,00, la Studio Utu Strugari, Cercurile increderii, propune o explorare la nivel teatrala rolului si responsabilitatii pe care fiecare dintre noi il are in acel cerc al increderii pe care tinerii se bazeaza in descifrarea locului lor in lume.

Pornind de la textul castigator al Concursului National de Dramaturgie, editia 2017, scris de Radu Popescu, Cercurile increderii este un spectacol despre maturizare. In mod paradoxal, nu doar despre maturizarea a cinci liceeni dintr-o trupa de teatru scolar, pusi in fata unor alegeri pe care nu sunt pregatiti sa le faca, ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui sa-l traverseze o intreaga societate prea putin atenta la nevoile noii generatii. Adolescenti infinit mai liberi, dar la fel de dezorientati si pasibili de manipulare ca si cei din generatiile precedente. In lipsa comunicarii autentice, posibilele punti de intalnire cu lumea adultilor se prabusesc una cate una, pavand, in fapt, drumul spre dezastru.

Conceput de regizoarea Mihaela Lichiardopol intr-o cheie teatrala deschisa catre spectator, Cercurile increderii este si o invitatie la dialog asumat, astfel ca spatiul scenografic imaginat de Geta Medinski devine concomitent un spatiu pentru reprezentare, dar si pentru dezbatere.

Echipa de creatie a spectacolului este completata Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarniski si Victor Manovici, iar muzica originala ii apartine lui Gabriel Almasi.