Spectacol de folclor si colinde cu Liliana Laichici, Taraful Rizea, Ceata Junilor

9 decembrie 2018

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis in parteneriat cu Asociatia ”Mariana Draghicescu” organizeaza joi, 13 decembrie 2018, de la ora 18,00, la Casa Studentilor din Timisoara, un spectacol dedicat datinilor si obiceiurilor de Craciun, dar si memoriei unuia dintre cei mai mari animatori culturali si promotori ai folclorului,  Marioara Murarescu.

Nume importante ale muzicii populare romanesti vor aduce spiritul curat al Craciunului de altadata, prin cantece si dansuri in care vibreaza sufletul romanesc: Liliana Laichici, Florentina si Petre Giurgi, Taraful Rizea si Ceata Junilor din Sibiu.

Programul spectacolului va cuprinde colinde si obiceiuri arhaice de colindat din Banat, precum ”Merge Lina la fantana” sau ”Hai, ficior, cu dubele” si dansuri stravechi, repuse in circulatie printr-un tablou coregrafic din zona Fagetului, intitulat: „Vremea colindelor”, sub indrumarea maestrilor coregrafi Brandusa si Nicolae Stanescu. Tabloul obiceiurilor de Craciun va fi completat de solistii: Adina Hada, Razvan Nastasescu, Aurelian Suciu, Dan Necsa, Ciprian Pop si Cristian Tomoni; Ansamblul ”Opincuta” din Republica Moldova si Dobasii de pe Valea Izei. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca.

Spectacolul este dedicat memoriei doamnei Marioara Murarescu, care a contribuit la dezvoltarea carierei artistice a multor interpreti de muzica populara: ”au iesit la lumina, odata cu dragostea din sufletul meu”, spunea doamna care a intrat in istorie cu emisiunea Tezaur folcloric.

Invitatiile se gasesc la sediul sediul CCAJT, str. E. Ungureanu nr. 1, Timisoara.