Opera Rock-Simfonic Mesterul Manole

3 decembrie 2018

Dupa premiera absoluta ce a avut loc pe scena Salii Capitol acum cinci ani, Mesterul Manole, Opera Rock-Simfonic compusa de Josef Kappl pe un libret de Victor Carcu revine pe aceeasi scena, in data de 10 decembrie 2018.

Opera este una dintre cele mai originale compozitii in contextul muzicii contemporane, o imbinare stralucita intre motive muzicale de inspiratie folclorica, momente de rock autentic si scriitura orchestrala simfonica. Beneficiaza de libretul scris de Victor Carcu, adaptand legenda Mesterului Manole intr-o forma cantabila operistica.

Mesterul Manole va fi prezentat sub formatul operelor in concert, avandu-i in distributie pe baritonul Dan Pataca (ManoleAlb), mezzo-soprana Mihaela Ispan (Miruna), bas-baritonul Lucian Onita (Manole Negru) si, ca invitat special, pe Radu Ioan Almasan (Povestitorul). Participa Orchestra si Corul Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, dirijate de maestrul Radu Popa, precum si autorul Josef Kappl, care va interpreta partitura chitarei bass in grup de trio rock alaturi de Ion Dorobantu (chitara) si Cristi Ratiu (tobe).