Laborator Siemens la Universitatea Politehnica Timisoara

26 noiembrie 2018

Universitatea Politehnica Timisoara are o rata de insertie profesionala a absolventilor de invidiat, aproape de limita maxima. Pentru a atinge insa aceasta performanta, UPT a stabilit o relatie de buna colaborare cu mediul economic din Timisoara si din zona, inclusiv prin infiintarea unui Comitet Director, format din reprezentanti ai companiilor, care consiliaza conducerea universitatii privind adaptarea programelor de studiu la dinamica pietei muncii. Cooperarea cu agentii economici se concretizeaza prin stagii de practica pentru studenti, sprijin pentru realizarea lucrarilor de licenta si, nu in ultimul rand, amenajarea unor laboratoare care sa asigure si partea aplicativa a notiunilor teoretice invatate.

In aceasta linie se inscrie si colaborarea dintre UPT si compania Siemens, o relatie de parteneriat stabilita in urma cu peste 10 ani. Buna cooperare s-a materializat acum si prin inaugurarea unui laborator modern de „Automate Pogramabile si Sisteme SCADA”, in cadrul Departamentului de Inginerie Electrica de la Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica.

Inaugurarea noului laborator Siemens a avut loc zilele trecute, in prezenta conducerii Universitatii Politehnica Timisoara, a Siemens Romania si a Electric Sys, precum si a altor invitati.

Noul laborator de „Automate Programabile si Sisteme Scada“ din cadrul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica este deja functional si reprezinta cea mai recenta modernizare realizata in cadrul Universitatii. Cu sprijinul companiei Siemens si cu contributia companiei Electric Sys, unul dintre partenerii Siemens din Timisoara, laboratorul a fost cu echipamente in valoare de zeci de mii de euro. Noul laborator Siemens va fi utilizat, pentru punerea in practica a notiunilor teoretice invatate, de circa 150 de studenti de la ciclurile de licenta si master. Cele sase standuri complete de lucru contin echipamente dedicate sistemelor de automatizari industriale, inclusiv elementele de soft aferente (licente soft).