Descoperiti toata bogatia patrimoniului francez prin realitatea augmentata!

11 noiembrie 2018

Expozitia itineranta France eMotion – Le voyage animé ajunge la Institutul Francez din Timisoara. Aceasta poate fi vizitata pana la finalul anului 2018.

Atout France si Institutul Francez din Paris au construit un proiect artistic care aduce impreuna tineri fotografi internationali, noile tehnologii si siturile culturale franceze. Prin intermediul a 35 de lucrari inedite care prind viata datorita realitatii augmentate, obiectivul este de a incita in spectatorii din lumea intreaga curiozitatea si dorinta de a descoperi bijuteriile patrimoniului francez.

La expozitia France eMotion – Le voyage animé au contribuit 4 fotografi internationali: Ishola Akpo din Benin, Edu Monteiro din Brazilia, David Schalliol din SUA si Lourdes Segade din Spania, care au parcurs fiecare, in timpul verii 2017, o parte a teritoriului francez, pentru a fotografia 35 de situri culturale.

Pentru a da viata acestor imagini, artistii francezi Julie Chheng si Thomas Pons au creat apoi un personaj animat care circula prin fotografii si le metamorfozeaza, gratie unei aplicatii mobile de realitate augmentata gratuita, simpla si accesibila tuturor.

France eMotion este deci o experienta artistica inedita, la intersectia dintre fotografie si animatie digitala, care va conduce spectatorul intr-o calatorie surprinzatoare de descoperire a patrimoniului francez.

Dupa prezentarea sa la Paris, la Conciergerie (Centre des monuments nationaux) expozitia va ajunge in Spania, Italia, Germania, Brazilia, SUA si Romania, si isi va continua traseul international pana in 2020.

Expozitia poate fi vizitata si de catre grupuri scolare, pe baza unei programari la adresa de email mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro sau la numarul de telefon 0256490544. Program de vizitare: luni – vineri: 12,00-18,30, sambata: 10,00-14,00 (cu exceptia sarbatorilor legale).