In premiera in Timisoara: Concert Mergem toti intr-o barca

4 noiembrie 2018

”Timpul vietii ni-i scurt, hai sa-l facem curat…”, canta Mircea Vintila. Cand rostesti sau auzi numele lui Mircea Vintila, gandul te duce la folk, la muzica de calitate, la un spectacol pentru oameni si idei. I se mai spune si ”lordul”. Evident, de la piesa lui, ”Lordul John”. Cu o activitate discografica si concertistica bogata, numeroase premii castigate de-a lungul carierei, cantecele lui Mircea Vintila se caracterizeaza prin melodicitate si atentie acordata cuvintelor.

Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio Romania, albumul de debut al Alexandrei Usurelu, ”La capatul lumii”, a dat in 2014 startul unei povesti muzicale de succes. Fara artificii si actiuni agresive de promovare, Alexandra Usurelu a reusit ceva ce poate parea, in Romania acestor ani, doar o firava speranta: sa castige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce prefera sa-si aleaga singur muzica pe care o asculta si sa-si urmeze artistii favoriti in salile de spectacol.

S-a facut remarcata in aproape 400 de concerte in ultimii 3 ani, drept o artista care a readus bunul simt pe scenele de concert din Romania, prin muzica sa curata si productiile surprinzatoare, vocea si personalitatea sa trasand pentru cunoscatorii muzicii de calitate conturul unui artist singular in muzica romaneasca. Salile pline ale concertelor sale din toata tara si cele 3 spectacole simfonice sold-out sustinute pana acum in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti au transformat-o rapid in una dintre cele mai de succes artiste independente.

Concertul Alexandra Usurelu si Mircea Vintila – ”Mergem toti intr-o barca”, adus pentru prima oara in Timisoara, include cele mai cunoscute cantece ale celor doi artisti, dar si momente sustinute impreuna, cantand ”Ceva se intampla cu noi” (cantecul nominalizat ca ”Cel mai bun duet al anului” la Premiile Radio Romania”), ”Pretul Corect” si ”Barca”.

Apreciatul cvartet de coarde „Petrila Strings Quartet”, format din membri ai orchestrei Filarmonicii Banatul din Timisoara, ii va acompania pe cei doi artisti in concertul de la Teatrul National din Timisoara, impreuna cu exceptionalul band al Alexandrei, ce include mai multi muzicieni timisoreni ce activeaza acum in Bucuresti.

Merg “toti intr-o barca”: doi artisti exceptionali si muzica lor cu aranjamente scrise special pentru band si cvartet de coarde, pe aceeasi scena fabuloasa a Teatrului, pentru un concert fantastic, in premiera in Timisoara, pe 6 noiembrie 2018. Biletele, se gasesc online pe iabilet.ro sau offline, la Casieria Teatrului National. Categorii de pret: 40, 60, 80 si 100 de lei.