Timisoara Design Days

28 octombrie 2018

Timisoara Design Days este primul eveniment de design din Timisoara si vine sub forma unei expozitii, workshop-uri si un fashion show inedit, toate organizate in perioada 9-11 noiembrie 2018.

Conceptul editiei din acest an, „Matching Design”, va reuni cele mai creative si originale produse de design de obiect, vestimentar, mobilier si accesorii din Timisoara si Romania. Scopul evenimentul este de a deschide un dialog nonverbal intre creatiile designerilor autohtoni. Produsele vor fi expuse in perechi sau grupuri, alaturand produse de la diferiti designeri pentru a evidentia noi abordari estetice si functionale ale designului, dar si relatia dintre diferitii designeri folosind obiectele create de ei ca modalitate de comunicare a ideilor.

Proiectul Timisoara Design Days 2018 este finantat prin programul In stare de bine, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.instaredebine.ro) si realizat in parteneriat cu Cluj Design Days.

Asadar, Timisoara va fi pentru prima data gazda unui eveniment dedicat design-ului romanesc, iar timp de trei zile o parte a Bastionul se va transforma intr-un spatiu expozitional, o scena pentru dansatorii de balet contemporan, care vor imbraca creatiile designerilor vestimentari in cadrul fashion show-ului si va fi spatiul in care vor avea loc o serie de conferinte si workshopuri, construite pe subiecte de interes pentru persoanele din domeniu, dar si pentru publicul larg.

„Timisoara Design Days se va desfasura intr-un oras care se afla in plina efervescenta culturala si avant dat de castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 si este rezultatul unei colaborari frumoase cu orasul Cluj-Napoca, care este extrem de creativ si in plina dezvoltare. Din pacate, zona de design de obiect este inca una subdezvoltata in ambele orase si dorim sa umplem acest gol in programul cultural al ambelor orase, acoperind si zona de design de obiect si design vestimentar foarte putin explorata pana acum. Ambele orase sunt orase universitare cu facultati de design, iar noii designeri cu idei proaspete si originale au nevoie de platforme capabile sa le ofere vizibilitate in debutul lor artistic”, spun organizatorii evenimentului, Asociatia Noi Re-Cream.