Visteon deschide la Timisoara un centru de dezvoltare a produselor auto

22 octombrie 2018

Visteon, singurul furnizor din industria automotive care se concentreaza exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, anunta ca deschide un centru de dezvoltare a produselor in Timisoara, Romania. Compania intentioneaza sa recruteze 400 de angajati pana in 2020.

Ca raspuns la cererea in crestere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, si pentru produsele asistate si autonome, Visteon a inchiriat spatiu pentru birouri in zona centrala a Timisoarei. In cadrul noului centru vor lucra initial ingineri de dezvoltare, supervizori si manageri. Extinderea centrului se va realiza in etape, in functie de cererea clientului.

Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timisoara este pozitionat strategic ca parte integranta a planului de dezvoltare a companiei in Europa, alaturi de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franta si Marea Britanie. Centrul de la Timisoara va fi implicat in principal in dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment si afisare pe parbriz) pentru producatorii europeni de automobile si va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon si cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom. Centrul de la Timisoara va sprijini cresterea companiei Visteon in dezvoltarea colaborarilor cu clienti precum BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Land Rover.

Visteon este o companie globala de tehnologie care proiecteaza si produce sisteme electronice de bord pentru automobile si solutii de vehicule conectate pentru cei mai importanti producatori auto la nivel modial. Cu sediul central in Van Buren, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajati in peste 40 de centre din 18 tari. Visteon a avut vanzari de 3,15 miliarde de dolari in 2017.