Scriitorul François-Henri Désérable, laureat al Premiului Goncourt – alegerea Romaniei 2017, vine la Timisoara

22 octombrie 2018

Este in preferintele studentilor romani francofoni! Cartile sale s-au aflat pe toate listele marilor premii literare din Franta anul trecut (Goncourt, Renaudot, Femina, Médicis, Marele Premiu al Academiei Franceze, Premiul Jean Giono). A primit Premiul Goncourt – Alegerea Romaniei, iar acum vine sa-si intalneasca cititorii!

Scriitorul François-Henri Désérable vine in Romania la invitatia Institutului Francez si a editurii Humanitas Fiction. Acesta se va afla la Timisoara vineri, 2 noiembrie, de la 18,30, la libraria La Doua Bufnite, pentru a-si lansa romanul premiat in limba romana. „Un certain monsieur Piekielny” – „Un anume domn Piekielny” este disponibil la Editura Humanitas Fiction, in traducerea Adinei Dinitoiu.

Inainte de a ajunge la Timisoara, acesta se va afla la Bucuresti, unde va fi presedinte de onoare al juriului national „Premiul Goncourt – Alegerea Romaniei 2018”, alaturi de Simona Sora. Aflat sub patronajul Academiei Goncourt, proiectul ”Premiul Goncourt – Alegerea Romaniei” este organizat pentru al saselea an consecutiv de Ambasada Frantei si Institutul Francez din Romania. Studenti de la sapte universitati din tara, printre care si Universitatea de Vest din Timisoara, se reunesc pentru a citi, analiza si dezbate cele 15 romane din Lista Goncourt si pentru a-si desemna favoritul.