Festivalul Vinului 2018

14 octombrie 2018

Cea de-a XVIII-a  editie a Festivalului Vinului urmeaza sa se desfasoare la Timisoara, in perioada 26-28 octombrie 2018,  in Piata Victoriei.

Pe durata celor trei zile, timisorenii vor avea parte de numeroase produse vinicole, dar si de muzica si voie buna. Si-au anuntat prezenta renumite podgorii din zona Banatului, dar si din Serbia, care vor expune produse de calitate si vor da prilejul celor dornici sa le si deguste. Vor fi amenajate in parcarea Modex standuri, la care se vor si comercializa aceste produse.

Cat priveste programul artistic, scena va apartine vineri, 26 octombrie, incepand cu ora 17,00, muzicii populare. Au confirmat participarea numeroase ansambluri si formatii artistice: ,,Timisul’’ al Casei de Cultura din Timisoara, ,,Doina Timisului’’ al Casei de Cultura a Studentilor, ,,Ghiocelul” din Giroc, Izvorasul” al Casei de Cultura din Buzias, ,,Pusta Banatului” al asociatiei cu acelasi nume si invitatii din Serbia – Ansamblul folcloric ,,Ljubomir Ivanovic Gedza”din Kovacevac.

Sambata, 27 octombrie, registrul muzical va fi schimbat si vor fi adusi la rampa atat tineri artisti ai Timisoarei (Facultatea de Muzica, Scoala Cromatik Voice) cat si trupele timisoreane Alpha Team si Stage5 Band, precum si trupa rock Death Show din Serbia. Seara se va incheia in acordurile trupei Proconsul.

Duminica, 27 octombrie, vor concerta Pragul de Sus, Phaser, Pseudonym si cursantii Incubatorului de Arta din Timisoara.