Ansamblul Lautarii din Chisinau, in premiera la Timisoara, la Festivalul Traditii la Romani

30 septembrie 2018

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis organizeaza editia a V-a a Festivalului National de Folclor Traditii la Romani, in zilele de 16 si 17 octombrie 2018. Spectacolele se desfasoara de la ora 18,30, in Sala Capitol din Timisoara.

Timisoara devine astfel epicentrul folclorului romanesc authentic, printr-un eveniment care exprima spiritul romanesc intr-un amplu spectacol in care celebram 100 de ani de unitate nationala.

Marti, 16 octombrie 2018, prima zi a festivalului aduce in premiera la Timisoara Ansamblul Lautarii din Chisinau, condus de maestrul Nicolae Botgros, intr-un spectacol de anvergura ce il are ca invitat special pe Ion Paladi. Ansamblul Timisul, impreuna cu invitatii sai, solistii Andreea Voica, Petrica Miulescu Irimica si Carmen Popovici Dumbrava, va oferi un memorabil moment artistic, de folclor romanesc autentic, iar de la Targu Mures este invitat in spectacol Ansamblul Muresul, impreuna cu solistii Maria Santean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea si Leontina Pop.

Miercuri, 17 octombrie 2018, in a doua zi a festivalului, Ansamblul Profesionist Banatul uneste sufletele spectatorilor cu momente de muzica si dansuri din zona Banatului. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, coordonata de dirijorul Sebastian Rosca, a pregatit o suita muzicala spectaculoasa, care pune in valoare tehnica si pasiunea interpretilor. Dansatorii coordonati de maestrii coregrafi Brandusa si Nicolae Stanescu vor prezenta pe pe scena Salii Capitol din Timisoara dansuri in premiera. Jocuri vechi precum Carabele sau Calusarul banatean ilustreaza Romania 100 in creatii coregrafice care insotesc marile evenimente din viata comunitatii.

Voci emblematice pentru zona Banatului vor oferi un recital: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Stana Stepanescu, Iasmina Iova, Puiu Codreanu, Adrian Stanca, Ghita Caltun Brancu, Daniel Scorobete, Ion Peptenar si Ionita Ienea.