Muzeul Figurilor de Ceara, la Shopping City Timisoara

25 septembrie 2018

Regele Mihai si Nicolae Ceausescu, doua dintre figurile marcante ale istoriei Romaniei, sunt principalele lucrari prezentate, in premiera nationala, la expozitia de statui de ceara de la Shopping City Timisoara.

Deschis din 21 septembrie si pana pe 31 octombrie, Muzeul Figurilor de Ceara le ofera vizitatorilor centrului comercial ocazia de a descoperi migala si precizia ce stau in spatele replicilor a 26 de personalitati mondiale. Astfel, pe langa Regele Mihai si Nicolae Ceausescu, expozitia mai cuprinde intruchipari extrem de fidele ale lui Cristiano Ronaldo, Gheorghe Hagi, Messi, Mr. Bean, Inna, Beyonce sau Vladimir Putin.

Nu mai putin de jumatate de an dureaza procesul de creare a unei singure statui, spun artistii bulgari care lucreaza la Muzeul Retro din Varna. Prezenti pentru prima data in Timisoara, acestia au considerat ca este cea mai buna ocazie de a-si prezenta cele mai recente lucrari, sub forma Regelui Mihai I si Nicolae Ceausescu. De asemenea, din expozitie nu putea lipsi reprezentarea lui Ernesto Che Guevara.

Impresionati de interesul aratat de vizitatorii romani, care au mers pana in Varna pentru a descoperi lucrarile din ceara, artistii au inceput deja sa lucreze la noile statui ce intruchipeaza personalitati romanesti. Astfel, anul viitor, cand Muzeul va porni din nou intr-un tur prin Romania, vizitatorii ii vor putea vedea si pe Smiley, Ion Tiriac, legendele Nadia Comaneci si Ivan Patzaichin.

Expozitia de la Shopping City Timisoara va fi deschisa pe tot parcursul programului de functionare al mall-ului, iar biletele pot fi achizitionate din zona evenimentului. Tarifele de vizitare sunt: adulti 20 lei; elevi, liceeni, studenti, pensionari 10 lei (in baza carnetului de elev/student sau a talonului de pensie); copiii pana in 6 ani au acces gratuit, insotiti de un adult care plateste biletul doar pentru accesul sau.