Noaptea alba a teatrului

17 septembrie 2018

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara isi invita spectatorii sa descopere colturile ascunse ale cladirii in care functioneaza si sa ia parte la un quiz cu premii, in data de 22 septembrie 2018.  „Noaptea alba a teatrului” urmeaza modelul teatrelor din Ungaria, care ofera anual tururi ghidate gratuite si acces in culise si la ateliere.

Dupa spectacolul din Sala Studio, care incepe la 19,00 – „Mica neintelegere cosmica”, regia Csábi Anna, curiosii vor putea sa vada atelierul de tapiterie, magazia de costume, depozitul de decoruri, atelierul de pictura si spatiul de lucru al graficianului, precum si cabinele actorilor si culisele scenelor pe care se tin spectacole. Ghizii vor fi actori din trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara, iar turul va fi in romana si maghiara.

De la 22,00, participantii sunt invitati la un pahar de vin rosu in Sala Studio, unde se va tine un quiz cu intrebari despre arta teatrala si spectacolele Teatrului Maghiar, iar apoi va fi organizata o vanatoare de comori. Premiile  puse la bataie vor fi tricouri si plase cu insemnele Teatrului Maghiar, bilete la spectacole, sticle de vin, abonamente Kult Card si obiecte de recuzita din spectacole. Accesul la „Noaptea alba a teatrului” din 22 septembrie 2018 va fi gratuit, cu exceptia spectacolului, la care biletele costa 16 lei, respectiv 8 lei pentru elevi, studenti si pensionari.