Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara, a V-a editie

17 septembrie 2018

Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura – Biroul de Organizare Evenimente, impreuna cu Consiliul Consultativ al Minoritatilor Nationale, organizeaza, in 23 septembrie 2018, cea de-a V-a editie a Festivalului Minoritatilor Etnice din Timisoara. Actiunea reuneste artisti ce reprezinta etniile din Timisoara, valorificand atat folclorul, cat si forme variate de manifestare artistica.

Se vor organiza si ateliere mestesugaresti si prezentari gastronomice in Parcul Rozelor, spatiu ce va gazdui si programul artistic. Evenimentul debuteaza la ora 13,00, cu o parada a artistilor, care va strabate Piata Victoriei, cu plecare de pe strada Marasesti. Parada are drept punct final Parcul Rozelor, unde la ora 14,00 va avea loc deschiderea oficiala, urmata de degustarea produselor gastronomice  si de programul artistic.

Au confirmat participarea la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara: Asociatia Stato dell’Arte Officina Culturale: Formatia folclorica ARANIRA din Italia; Uniunea Sarbilor din Romania: Ansamblul Mladost, Pera Todorovici si tamburasii; Societatea Makedon-Armana:Vanghelie Gogu si Andrei Paunescu, Elena Jurjescu-Todi; Asociatia Socio-Culturala  a Romilor din Banat: Dorin Covaci si formatia de dansuri Cheveresana; Uniunea Democrata Maghiara din Romania: Ansamblurile:  Eszterlanc si Szazszorszep si artistii Teatrului Maghiar din Timisoara- Molnos Andras Csaba si Eder Eniko;  Comunitatea  Evreilor: Grupul  vocal “Shalom”; Forumul Democrat al Germanilor din Banat: Formatiile de dansuri germane Billeder Heiderose, Warjascher Spatzen, Hatzfelder  Pipatsche  si Fanfara „Banater Musikanten“ din Timisoara; Uniunea Bulgara din Banat – Romania: Ansamblul Slavjak din Timisoara; Uniunea Ucrainienilor din Romania – Filiala Timis: „Hutulii din Banat”, grupul Zabava din Stiuca si pictorul Boris Covali Lepei.