Romulus Ladea si lumea lui cuprinzatoare, la Muzeul National al Banatului

14 septembrie 2018

Muzeul National al Banatului si Fundatia Interart Triade organizeaza in perioada 15-23 septembrie 2018, expozitia Romulus Ladea si lumea lui cuprinzatoare, expozitie ce reuneste lucrari de pictura, grafica si sculptura din colectii private, alaturi de fotografii din arhiva Virgil Birou, donata anul trecut Muzeul National al Banatului.

Expozitia este prilejuita de lansarea monografiei sculptorului Romulus Ladea (Jitin, jud. Caras-Severin, 1901 – Arcuda, jud. Ilfov, 1970) scrisa de istoricul si criticul de arta Adriana Botez-Crainic. Sculptorul Romulus Ladea a fost profesor la Scoala de Arte Frumoase din Timisoara, in perioada 1933-1946, prin intermediul lucrarilor din expozitie incercandu-se definirea mediului artistic interbelic din orasul de pe Bega.

Lucrari de pictura si grafica semnate de Alexandru Popp, Catul Bogdan, Aurel Ciupe, Lucia Piso Ladea si sculpturi de Romulus Ladea vor depune marturie despre omul si artistul Ladea si lumea lui cuprinzatoare, o expresie preluata din volumul coordonat de Dorian Grozdan in anul 1979.