Caravana Metropolis – cinema in aer liber, la Timisoara

23 iulie 2018

In perioada 24-29 iulie 2018, timisorenii sunt asteptati in Parcul Rozelor, la o serie de filme de exceptie! Filmele vor fi proiectate de la orele 21,30, iar intrarea este libera!

In cadrul „Caravanei Metropolis” vor fi proiectate filme precum „Cu drag, van Gogh” (Hugh Welchman, Dorota Kobiela), nominalizat la Oscar si la Globul de Aur pentru Cea mai buna animatie, „Uciderea cerbului sacru” (Regia Yorgos Lanthimos), cu Nicole Kidman, Colin Farrell si Alicia Silverstone in distributie, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2017, „Fara iubire” (Regia Andrey Zvyagintsev), nominalizat la Oscar si la Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain in 2018, castigator al Premiului Juriului la Cannes in 2017, sau „Final fericit” (Regia Michael Haneke), prezentat in competitie la Cannes 2017, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru Cea mai buna actrita (Isabelle Huppert) si Cel mai bun actor (Jean-Louis Trintignant).

Deschiderea programului Caravanei Metropolis va avea loc pe 24 iulie, cu filmul „Nebune de fericire” (Regia: Paolo Virzi), in timp de filmul de incheiere, pe 29 iulie, va fi deja celebrul documentar „Romania neimblanzita” (Regia: Tom Barton-Humphreys, cu vocea inconfundabila a actorului Victor Rebengiuc).

Asociatia Culturala Metropolis organizeaza anual, in sezonul cald, Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, cel mai amplu eveniment de acest gen din Romania. Cele mai noi filme europene, premiate la festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance, calatoresc in mai multe orase din tara, impreuna cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18.000 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 mp, pentru o calitate a proiectiei intalnita in marile cinematografe din Europa.