Sarbatoarea muzicii – Fete de la musique 2018

18 iunie 2018

Vara incepe cu Sarbatoarea muzicii – Fete de la musique! De mai bine de 36 de ani, cea mai lunga zi din an este dedicata muzicii in Franta si in peste o suta de tari din lume. Sarbatoarea se prelungeste cu inca o zi in orasul de pe Bega, unde artisti din Franta si Romania se intalnesc pe scena, in aer liber, intr-o atmosfera calda si prietenoasa. Acesta este si spiritul Fęte de la musique: un rendez-vous al diferitelor genuri muzicale, o invitatie la a descoperi, a  trai si a savura muzica.

In 21 iunie, magia serilor de vara pe malul Begai va fi sporita cu rezonante rock, pop si dust-folk cu nuante de blues. Unul dintre artistii cu o ascensiune spectaculoasa in acest moment in Franta – Marvin Jouno – ajunge pentru prima data la Timisoara. Muzica lui suprinde prin alierea unui sound englez si a versurilor in franceza. Rezultatul: un pop francez elegant care spune povesti in acelasi timp personale si universale, poetice si foarte contemporane. Seara este completata de un un duo feminin tumultuous si plin de vitalitate: Pur-Sang (ex-Sirius Plan) propune o muzica ce se traieste in miscare, intr-un ritm care se propaga usor in randul publicului. In deschidere, o trupa locala recent infiintata, care face parte din compilatia Made in TM: Sweet Wednesayne va face sa simtim cat de dulci pot fi serile de joi la D’arc pe mal.

La fel ca la editia precedenta, una dintre seri este dedicata muzicii electronice. DJ din Romania si din Franta mixeaza impreuna in curtea cafenelei Aethernativ, in 22 iunie. Alaturi de Rapala si von Bruber, DJ-ul parizian La Mverte incearca sa elibereze muzica de orice constrangere de gen, ajutat de sintetizatorul sau analogic.

Timp de doua seri, timisorenii au ocazia de a sarbatori muzica in toate formele sale, lasandu-se invaluiti de fuziunea ritmurilor.

Intrarea este libera la toate concertele. Detalii pe site-ul Institutului Francez: www.institutfrancais.ro si pe pagina de Facebook www.fb.com/InstitutulFrancezTimisoara.

PROGRAM

Joi, 21 iunie – D’arc pe mal
20.00 SWEET WEDNESDAY (RO)
21.30 PUR-SANG (ex-Sirius Plan) (FR)
23.00 MARVIN JOUNO (FR)

Vineri, 22 iunie – Aethernativ
21.00 RAPALA (RO)
23.00 LA MVERTE (FR)
01.00 VON BRUBER (RO)