Filmul Cateva conversatii despre o fata foarte inalta va fi proiectat in premiera la Timisoara

18 iunie 2018

Cateva conversatii despre o fata foarte inalta, debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai si Florentina Nastase in rolurile principale, va fi proiectat in premiera la Timisoara, in 27 iunie 2018, la Ambasada, str. Anton Seiler nr. 7, incepand cu ora 19,00.

O fosta in comun, un album de fotografii, cateva conversatii online, o cafea si o vizita. Doua fete contruiesc din bucati inceputul unei povesti de dragoste. Dar pe masura ce se apropie, trebuie sa infrunte lucrurile care le despart.

In Cateva conversatii despre o fata foarte inalta apar doar trei baieti. Intrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu raspunde: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru ca ne uitam la o lume in care barbatii ajung mai degraba rar. In intimitatea unui cuplu de fete prezenta barbatilor e mai curand un accident decat o regula. Nu e un manifest. Sigur ca cinemaul romanesc se invarte excesiv in jurul personajelor masculine, sigur ca femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu stiu in ce masura regizorii sunt misogini sau doar reprezinta fidel ce vad in jur sau ambele. E o discutie. Nu mi-am propus sa scriu si sa filmez fara baieti. Doar nu a existat vreo situatie in care ar fi fost buni la ceva”.

Filmul este lungmetrajul de debut al celor doua actrite principale, Florentina Nastase si Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, impreuna cu Ana Ivan si Denisa Nita. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este si el la primul lungmetraj, la fel si scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Distribuit de Transilvania Film, filmul a avut premiera mondiala in cadrul celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania si va avea premiera internationala la cea de-a 72-a editie a Festivalului International de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie 2018), in cadrul sectiunii European Perspectives.

Pretul unui bilet este de 10 lei si se poate achizitiona de la Ambasada.