Cinema Arta se transforma intr-un nou spatiu de spectacol pentru Teatrul Maghiar

18 iunie 2018

Primarul orasului Timisoara, prof. dr. Nicolae Robu, si managerul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Balázs Attila, au semnat un protocol  prin care fostul cinematograf si gradina de vara Arta vor fi atribuite Teatrului ca nou spatiu de proiecte teatrale, coregrafice, cinematografice, educative si de cultura contemporana. Semnarea protocolului au deschis festivitatile cu ocazia aniversarii a 65 de ani de teatru maghiar institutionalizat la Timisoara.

Astfel, Teatrul Maghiar obtine inca un spatiu pentru spectacole, ce va fi pus la dispozitie si pentru proiectele comunitatii, pastrand si functia de cinema – prin proiectii de spectacole inregistrate, filme europene si filme de arta. Lucrarile de renovare si refunctionalizare, precum si dotarea cu mobilier si aparatura tehnica a imobilului din str. N. Vacarescu nr.18, vor fi asigurate de catre Primaria Timisoara, iar Teatrul Maghiar va face demersurile pentru a obtine finantari din partea institutiilor statului maghiar. Inceperea lucrarilor de renovare va fi marcata printr-o ceremonie simbolica, la inceputul stagiunii teatrale 2018-2019.

Semnarea protocolului a fost urmata de vernisajul expozitiei retrospective „65 de ani de momente memorabile” si de spectacolul de gala, sustinut in prezenta fostilor si actualilor membri ai trupei maghiare si a publicului timisorean fidel teatrului.