Cinema in aer liber si comedii frantuzesti, la Zilele Filmului de Umor

11 iunie 2018

Ati incercat vreodata sa iesiti la un film cu alte cateva sute de prieteni? Din 15 pana in 17 iunie aveti ocazia de a trai aceasta experienta la cea de-a 9-a editie a Zilelor Filmului de Umor! Comedii frantuzesti recente, actori celebri, realizatori cunoscuti si deja indragiti la Timisoara, eroi si anti-eroi. Toate acestea vor anima din nou, timp de trei seri, locatia binecunoscuta: Gradina Capitol.

La editia precedenta, cele 1.000 de locuri ale gradinii de vara nu au fost de ajuns pentru Dany Boon si a sa politista irezistibila! Anul acesta, publicul timisorean are intalnire cu ultimul sau film – Familia mea nebuna – o comedie despre originile care te ajung din urma atunci cand credeai ca ai ajuns in varful carierei, despre ciocnirea a doua lumi diametral opuse, despre familie si de vizionat cu toata familia!

Aventurile profesional-familiale sunt completate de aventuri romantice. Fie ca este vorba despre Pierre (Pierre Richard), care descopera internetul si site-urile de intalniri la 75 de ani, sau de Isabelle (Juliette Binoche), artista pariziana si mama divortata in cautarea unei iubiri „ca-n filme”, situatiile puse in scena sunt pline de haz, dar si de tandrete.

Scenarii in aparenta obisnuite, condimentate cu poante bine alese si cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a caror faima a depasit granitele Frantei – iata ce promit cele trei seri dedicate filmului de umor ŕ la française !

Filmele sunt subtitrate in limba romana. Intrarea este libera. In caz de vreme nefavorabila, proiectiile vor avea loc in Sala Capitol.

Vineri, 15 iunie, ora 22,00
Un profil pentru doi / Un profil pour deux (Franta, 2017)
Regia : Stéphane Robelin
Cu : Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette
Durata: 96 de minute
Muzica originala de Vladimir Cosma
Distribuitor in Romania : Cine Europa
Pierre are 75 de ani, este vaduv si duce o viata destul de singuratica de cand si-a pierdut sotia. Fiica lui ii aduce un calculator, cu gandul ca i-ar putea stimula curiozitatea si ca, cine stie, poate si-ar face chiar prieteni noi. Cu ajutorul lui Alex, tanar profesor de informatica, Pierre incepe sa navigheze online si nu trece mult timp pana sa descopere un site de intalniri.

Sambata, 16 iunie, ora 22,00
Familia mea nebuna / La Ch’tite famille (Franta, 2018)
Regia: Dany Boon
Cu: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton
Durata: 107 minute
Distribuitor in Romania : Cine Europa
Valentin D. si Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecti si designeri, se pregatesc pentru deschiderea unei expozitii personale in prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin tine ascuns un mare secret, fara de care n-ar fi putut ajunge in lumea exclusivista a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale. Cand mama, fratele si cumnata apar pe nepusa masa la vernisajul expozitiei, cele doua lumi se ciocnesc inevitabil.

Duminica, 17 iunie, ora 22,00
Lumina dinauntru / Un beau soleil intérieur (Franta, 2017)
Regia: Claire Denis
Cu: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu
Durata: 95 de minute
Distribuitor in Romania : Independenta Film
Isabelle, artista din Paris, mama divortata, cauta iubire, acea iubire la care toti viseaza.