Seara Filmului Japonez

30 mai 2018

Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara invita pe toti cei interesati miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 18,00, in Sala Polivalenta, la Seara Filmului Japonez.

Cu aceasta ocazie va fi prezentat filmul Shinobi. Pelicula prezinta povestea a doua clanuri rivale de luptatori ninja dintr-o zona montana. Fiecare clan este asezat pe un versant al muntelui, unde luptatorii isi perfectioneaza puterile speciale: deplasare cu viteza luminii, schimbarea infatisarii, iar femeile sunt capabile sa ucida chiar cu un sarut… Aceste abilitati speciale il inspaimanta pe shogunul Nankobo Tenkai, care decide sa duca rivalitatea intre cele doua clanuri la un punct extrem si sa le lase sa se distruga intre ele. In ciuda faptului ca nepoata sefei clanului Iga si fiul conducatorului clanului Kouga s-au indragostit unul de celalalt si cauta o modalitate de a-si salva iubirea interzisa, planul shogunului reuseste si un razboi pe viata si pe moarte izbucneste intre cele doua clanuri ninja.

Filmul, cu durata de o ora si sapte minute, aparut in anul 2005, are regia semnata de Ten Shimoyana si este subtitrat in limba romana. Intrarea este libera.