Incep lucrarile la pasajul subteran din Ansamblul Openville

18 mai 2018

Ansamblul Openville, cel mai mare proiect de tip mixt din vestul Romaniei, va conduce la o dezvoltare urbanistica importanta la nivelul infrastructurii rutiere din centrul Timisoarei. Compania Iulius va investi in realizarea unui pasaj subteran destinat traficului auto, care va fluidiza circulatia si va creste accesibilitatea rutiera a zonei. Costurile vor fi suportate de dezvoltator, iar investitia va fi donata municipalitatii.

Dupa ce in luna aprilie a finalizat prima parcare supraetajata din oras, compania Iulius va realiza o noua parcare subterana in ansamblul Openville, cu o capacitate de peste 580 de locuri. Lucrarile la ambele obiective vor incepe in perioada imediat urmatoare, cu organizarea de santier.

Pasaj auto subteran, cu doua benzi pe sens
Pasajul subteran va fi amenajat sub actuala strada care face legatura dintre Bd Antenei si Piata Consiliul Europei. Tunelul va traversa ansamblul Openville de la est la vest, urmand sa conecteze sensul giratoriu existent pe Bd Antenei cu intrarea in sensul giratoriu din Piata Consiliul Europei.

Pasajul va avea 203 m lungime si 26,5 m latime si doua benzi pe fiecare sens de circulatie. Deasupra pasajului vor fi amenajate portiuni de vegetatie, arbusti si gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului mixt Openville.

In timpul lucrarilor de constructie, circulatia auto pe strada de legatura dintre Bd Antenei si Piata Consiliul Europei va fi inchisa. Sensul giratoriu si Bd Antenei vor ramane in continuare deschise circulatiei. Pentru accesul clientilor in parcarile Iulius Mall pe durata lucrarilor la ansamblul Openville au fost create noi legaturi pietonale si auto.

O noua parcare subterana, cu 580 de locuri
Dezvoltatorii ansamblului Openville vor amenaja si o noua parcare subterana, dupa ce in luna aprilie au inaugurat parcarea supraetajata cu sase niveluri. Noua parcare va fi situata in arealul situat intre cladirile UBC 3 si UBC 0 si va avea o capacitate de peste 580 de locuri, dispuse pe doua niveluri in subteran. Deasupra parcarii va fi amenajat parcul suspendat al proiectului mixt.

In paralel, pe santierul Openville se lucreaza la cea de-a treia si cea de-a patra cladire de birouri, precum si la noile spatii de retail incluse in proiect.

Cel mai mare pol de business, retail si entertainment din vestul Romaniei va fi inaugurat in trimestrul patru al acestui an, odata cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include 47.000 mp suplimentari de retail, 50.000 mp de spatii office in operare si alti 52.000 mp in constructie, parcul, pasajul subteran si noile locuri de parcare.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.