6 restaurante si 4 localuri POP din Timisoara, incluse in editia 2018 Gault&Millau Romania

18 mai 2018

In cadrul unei gale care a avut loc luni seara, 14 mai 2018, a fost lansat ghidul Gault&Millau Romania 2018, cu 141 de restaurante si localuri POP din 6 orase (Brasov Bucuresti, Cluj, Oradea, Sibiu, Timisoara). In premiera, restaurantele din Romania au primit note si bonete, iar clasamentul astfel rezultat le conecteaza si le face vizibile in gastronomia internationala.

6 restaurante din Timisoara sunt incluse in aceasta prima editie a ghidului. Vinto este pe primul loc in clasamentul restaurantelor din Timisoara, cu 11,5 puncte si 1 boneta. Urmeaza Caruso, Casa Antinori si Merlot (11 puncte si 1 boneta fiecare), Fusion si Mercy (10,5 puncte fiecare). La sectiunea POP au fost selectionate 4 localuri – Homemade, Little Hanoi, Locanda del Corso si Musiu.

„Aceasta prima editie a ghidului Gault&Millau in Romania este o reflectare a ceea ce suntem si a ceea ce ne propunem sa facem in Romania – parteneri pentru bucatari. Vrem sa-i descoperim, sa le recunoastem meritele si sa-i sprijinim sa se dezvolte. Evaluarea restaurantelor s-a facut cu responsabilitate si respect fata de eforturile si pasiunea oamenilor care lucreaza in aceasta industrie. Notarea restaurantelor a luat in calcul calitatea ingredientelor, tehnicile utilizate si propunerea chefului, viziunea acestuia asupra meniului. Am fost inspirati la fiecare pas facut de spiritul fondatorilor, jurnalistii Christian Millau si Henri Gault, de simtul lor exact, curios, constructiv, iar lansarea ghidului este doar primul dintre proiectele pe care le vom initia in acest an”, au declarat Raluca Hritcu si Stefan Mortici, co-CEO Gault&Millau Romania.