O poveste americana, cu Busu si mafia italiana

15 mai 2018

Daca sunteti fideli teatrului cu vedete de Bucuresti si comediilor spumoase, Fidelitate este spectacolul caruia ii veti savura din plin cele 80 de minute de umor inteligent, bine jucat. Luni, 21 mai 2018, de la ora 19,00, spectacolul cu piesa lui Chazz Palminteri, montata pentru prima data in Romania de Dragos Campan, ii readuce pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara pe Adelaida Zamfira (actrita de teatru, film, dar si protagonista a unor telenovele romanesti ca Inima de tigan sau Regina), Gheorghe Ifrim (actor devenit faimos odata cu rolul primarului din Las Fierbinti) si Florin Busuioc (actor si vedeta TV). Scenografia este creata de Maria Dore.

”Un asasin platit, victima sa si un sot care neaga orice implicare. Tony, dator vandut la mafia italiana este angajat sa o ucida pe Maggie. Maggie, nevasta depresiva oprita sa se sinucida ca sa fie asasinata. Jack, sotul care l-a angajat pe Tony sau doar o victima la randul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevarat un asasin? Jack este un criminal cu sange rece sau sotul incornorat? Oare Tony si Maggie au un plan sa stoarca bani de la Jack? Si pana la urma, cine o sa moara?… O poveste americana… dar si o analiza plina de vigoare si umor a vietii de cuplu”, rezuma regizorul. Daca in Romania piesa este montata pentru prima data, pe scenele americane ea a fost jucata cu frenezie si a avut parte si de o ecranizare de succes in regia lui Paul Mazursky, avandu-l in distributie chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joaca alaturi de Cher (Margaret) si Ryan O’Neal (Jack Connor). Chazz Palminteri a fost propulsat  in atentia publicului larg si a criticii,  in calitate de scenarist si dramaturg, de filmul Poveste din Bronx.

Biletele pentru reprezentatia spectacolului Fidelitate la Timisoara costa, in functie de loc, intre 50 si 80 de lei si se gasesc la Agentia Operei.