Incep lucrarile la cea mai inalta cladire de birouri din Romania

29 aprilie 2018

Compania Iulius demareaza lucrarile la cel de-al patrulea imobil office din totalul de sase pe care le va include proiectul mixt Openville Timisoara. Cu o inaltime de 155 de metri si 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai inalta cladire de birouri din Romania. Proiectul Openville se construieste, in prezent, in proximitatea Iulius Mall Timisoara si, prin cei 130.000 mp de spatii de birouri pe care ii va crea, va deveni principalul pol de business din vestul tarii.

Lucrarile la UBC 0 au inceput cu organizarea de santier, iar prima etapa de constructie va consta in consolidarea terenului, cu peste 280 de piloti forati. Termenul estimat de livrare pe piata pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.

UBC 0 va avea o suprafata construita de peste 74.900 mp si, asemenea celorlalte cladiri din ansamblul mixt, va imbina spatiile moderne de birouri cu cele de retail. Astfel, demisolul si parterul vor fi dedicate magazinelor si restaurantelor tematice, iar la etajul intai se vor regasi sali pentru conferinte si evenimente. Spatiile de birouri vor avea o suprafata totala de 52.000 mp inchiriabili. Suprafete generoase pe fiecare nivel de pana la 2.200 mp, spatii fara coloane interioare, grad sporit de lumina naturala, dotari si tehnologii ultramoderne si solutii eficiente din punct de vedere energetic sunt cateva dintre caracteristicile noii cladiri.

UBC 0 va oferi o panorama spectaculoasa asupra orasului din orice unghi, datorita fatadei care va fi integral din sticla. Totodata, cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele si serviciile din Iulius Mall Timisoara si din noile zone de retail, dar si la spatiile de relaxare create in viitorul parc al ansamblului urbanistic.

In paralel, pe santierul proiectului se lucreaza la cea de-a treia cladire de birouri, de 19.000 mp inchiriabili, precum si la o suprafata suplimentara de retail, de aproximativ 47.000 mp. Pana in prezent, in ansamblul Openville au fost finalizate doua cladiri de birouri, cu un total de 31.000 mp inchiriabili, precum si prima parcare supraetajata din Timisoara, cu 910 locuri.

Cel mai mare pol de business, retail si entertainment din vestul Romaniei va fi inaugurat in trimestrul patru al acestui an, odata cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include noile zone de retail, 50.000 mp de spatii office in operare si alti 52.000 mp in constructie, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si noi locuri de parcare.

In perioada urmatoare, vor fi demarate lucrarile de constructie la o noua parcare subterana si la un tunel auto care va fluidiza traficul din intregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.