Ziua Tinerilor Timisoarei

26 aprilie 2018

Primaria Municipiului Timisoara organizeaza Ziua Tinerilor Timisoarei, in data de 2 mai 2018, in Piata Victoriei. Evenimentul, ajuns la cea de-a treia editie, isi propune celebrarea tinerilor si cresterea gradului de implicare a acestora in viata culturala a orasului. Programul Zilei Tinerilor Timisoarei contine mai multe activitati: demonstratii de sporturi de contact, ateliere in aer liber, jocuri, expozitii si concerte.

16,30-17,30 Demonstratii de sporturi de contact
Clubul Sportiv GinBox prezinta o campanie antiviolenta prin activitati sportive si integrare sociala a tinerilor proveniti din toate clasele sociale. Aproximativ 20 de copii ai acestui club vor face demonstratii de sporturi de contact cu scopul de a sensibiliza tinerii asupra problemelor sociale si marginalizarii, promovand valorile umane si privind sportul ca o arta.

16,30-19,00 Ateliere, expozitii, jocuri
Asociatia Culturala Noua Acropola invita tinerii la o dupa-masa de jocuri precum Go, sah si Senet, joc originar din Egiptul Antic, considerat parintele jocurilor de masa. Pasionatii de filosofie vor putea descoperi raspunsuri in cadrul unui atelier de filosofie aplicata. Tinerii interesati de culturile lumii pot vizita expozitia de reproduceri arheologice pentru a descoperi culmi ale civilizatiei si cum aceasta cunoastere poate folosi pentru construirea unui viitor de succes.

17,30-19,00 Cycling in aer liber
Smartfit Studio ii asteapta pe tinerii Timisoarei la pedalare. Momentul sportiv se va desfasura pe muzica si sub coordonarea instructorilor de sport. Participarea este gratuita, iar tinerii iubitori de miscare sunt rugati sa ajunga in Piata Victoriei cu 15 minute inainte de a incepe evenimentul. Organizatorii isi doresc ca prin initiative de acest tip sa promoveze sportul si un stil de viata sanatos. Acest concept este promovat si de catre sportivii SCM Timisoara care se alatura tinerilor biciclisti in ora de cycling.

19,00-19,30 Ansamblul Timisul Junior
Seara ii asteapta pe tineri cu un program de cantece si dansuri, sustinut de Orchestra de Tineret Timisul, coordonata de catre profesorul Nicolae Baniciu si tineri interpreti banateni, precum si momente coregrafice prezentate de catre grupele de copii si tineret instruite de catre Maria Dudau si Doina Susan.

19,30-20,00 Concert tineri interpreti din Timisoara
Programul muzical continua cu un moment de muzica pop-rock prezentat de catre tineri elevi si studenti din Timisoara, castigatori de premii la diverse concursuri de profil.

20:00-22:00 Concert CORINA si DORIAN POPA
Seara se incheie cu un concert dedicat tinerilor, sustinut de catre Corina si Dorian Popa.