Cu drag, Van Gogh, a doua proiectie la Timisoara

26 aprilie 2018

Dat fiind numarul mare de persoane interesate de filmul “Cu drag, Van Gogh”, in regia lui Dorota Kobiela si Hugh Welchman, se va organiza o a doua proiectie, miercuri, 2 mai 2018, de la ora 19,00, la Teatrul Merlin din Timisoara.

Filmul prezinta viata si moartea controversata a geniului care a fost Vincent van Gogh.

“Vincent van Gogh cum nu l-ati mai vazut pana acum: O munca laborioasa din dragoste la fel de unica precum omul care a inspirat-o. Atentia la detaliu este extraordinara, produsul final se transforma intr-o capodopera la propriu!”, declara NBC Nightly News.

Fiecare din cele 62.450 de cadre ale filmului reprezinta o pictura de ulei pe panza, folosind aceleasi tehnici ca cele ale lui Van Gogh. 125 de pictori din intreaga lume au lucrat la acest proiect si din acesti artisti peste 60% sunt femei.

Vincent van Gogh a murit la varsta de 37 de ani, lasand in urma peste 2.000 de tablouri. Regizoarea poloneza Dorota Kobiela, impreuna cu castigatorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai facut sau vazut pana acum, fiind primul film de lung metraj care foloseste pictura ca tehnica de animatie.

“Cu drag, Vincent” era modul in care artistul isi incheia cele peste 800 de scrisori trimise catre fratele sau, Theo. Filmul porneste de la ultima scrisoare neterminata si pune pe ecran existenta pictorului printr-o tehnica moderna de animare a operelor sale.

Filmul este produs de BreakThru Films si Trademark Films. Pretul unui bilet este de 10 lei si poate fi achizitionat la Libraria Carturesti, str. Mercy, nr. 6, sau la sala, inainte de film.