Umbrele pe cer, din nou pe strada Alba Iulia din Timisoara

22 aprilie 2018

Asociatia Noi Re-Cream “va colora” doua strazi din centrul orasului Timisoara, cu ocazia Festivalului Timfloralis. Umbrelele colorate vor anima din nou strada Alba Iulia din Timisoara, iar pe o strada paralela va rasari un aranjament floral unic, realizat din flori desenate pe asfalt!

Vor fi inaltate spre cer in jur de 600 de umbrele, iar montarea va incepe marti dimineata, 23 aprilie.  Instalatia de umbrele va fi vizibila pe toata durata Festivalului Timfloralis, dar si dupa terminarea acestuia.
„Primaria Municipiului Timisoara a fost cea care a facut posibil acest proiect. Si ne bucuram ca autoritatile publice locale inteleg, apreciaza si sustin astfel de proiecte”, afirma fetele de la Asociatia Noi Re-Cream. Editia din acest an este mai speciala pentru ca se celebreaza cinci ani de cand proiectul „Coloram orasul” a fost adus in premiera in Romania, la Timisoara, bucurandu-se de un succes national si raspandindu-se mai apoi in mai multe orase din tara.

Anul acesta, fetele de la Noi Re-Cream au decis sa mai „coloreze” o strada din orasul de pe Bega. Pe baza conceptului de Street Art Live, strada Marasesti, zona dintre hotel Timisoara si Opera va fi acoperita de creatia unica a artistei Roxana Netea, absolventa a Facultatii de Arte din Timisoara. Pe asfalt  vor fi pictate flori colorate intr-un mod inedit! „Am ales aceasta reprezentare in cadrul Festivalului Timfloralis deoarece Timisoara este intitulat orasul florilor. Din pavajul gri si anost se deschide o gaura a cheii urmata de o explozie florala, sugerand in mod simbolic insasi esenta festivalului. Odata ce privesti in interiorul acesteia, cromatica bogata si minunata a florilor presarate, menite sa rapeasca rasuflarea trecatorilor, te cuprind in dansul ludic al primaverii”, declara artista Roxana Netea, a carei lucrare va fi realizata pe strada Marasesti.