Ricardo Caria, Lora si Andra vor canta la Timisoara, de Ziua Europei

22 aprilie 2018

European union concept, digital illustration.

Ziua Europei va fi marcata miercuri, 9 mai 2018, la Timisoara, prin actiuni finantate de catre Primarie si realizate in parteneriat cu Prefectura, Consiliul Judetean Timis si consulatele statelor membre.

Ziua Uniunii Europene nu inseamna doar data de nastere a proiectului european, ci si o zi a bucuriei de a fi impreuna, o zi a vointei de solidaritate, o zi a marii comunitati din care fac parte toti cetatenii Uniunii Europene. Poate fi definita ca ziua cetatenilor unei “Europe Unite”, care s-a construit de-a lungul deceniilor, ca o unitate in diversitate.

Dechiderea oficiala a manifestarii este programata pentru ora 12,00, in Piata Libertatii. Programele artistice se vor derula incepand cu ora 13,00, atat pe scena din Piata Libertatii, cat si in amfiteatrul din Piata Sfantul Gheorghe si vor antrena actanti culturali din zona muzicii pop-rock, a muzicii populare, teatrului, cat si sportivi si iubitori ai sportului. De asemenea, vor fi amenajate in Piata Libertatii pavilioane in care atat reprezentantii statelor europene, cat si partenerii acestui proiect vor expune materiale de promovare si vor realiza diverse activitati in cadrul atelierelor, in intervalul orar 12,00-19,00.

Actiunile de informare vor fi puternic sustinute de catre Centrul de Informare Europe Direct, atat prin materialele expuse la stand, cat si prin materiale video care vor rula pe scena din Piata Libertatii, pe intreaga durata a evenimentului.

Punctul de atractie  va fi, cu siguranta,  prezenta pe scena a artistilor din zona muzicii pop. Mai precis, de la ora 19,30 va intra in scena portughezul Ricardo Caria, urmat de Lora, pentru ca onoarea incheierii evenimentului sa-i revina Andrei.

Va fi, cu certitudine, o zi a unitatii tuturor timisorenilor si a celor care, macar pentru o zi, in calitate de cetateni ai Uniunii Europene, vor avea dimensiunea unei Europe Unite, aici, la Timisoara.