Se deschide prima parcare supraetajata din Timisoara

18 aprilie 2018

Prima parcare supraetajata din Timisoara va fi inaugurata vineri, 20 aprilie 2018. Compania Iulius a investit peste 12,6 milioane de euro in realizarea unei parcari supraetajate ultramoderne, care va deservi Iulius Mall si ansamblul mixt Openville. Situata in laterala mall-ului, parcarea dispune de 910 locuri, fiind printre cele mai mari de acest tip din tara.

Noua parcare este configurata cu demisol, parter si patru etaje, punand la dispozitie aproximativ 150 de locuri pe fiecare nivel. Parcarea ultramoderna este dotata cu lifturi, tehnologii performante de acces, semnalizare si detectie. La intrarea in parcare, doua panouri electronice vor afisa numarul de locuri libere disponibile in interior.

Accesul masinilor in parcare se va realiza prin intermediul a doua intrari, ambele din Calea Sever Bocu, de pe banda suplimentara special creata cu acest scop odata cu lucrarile de modernizare a arterei.

Iesirea din parcare va fi posibila de pe patru niveluri – parter, etajele 1, 2 si 3 – prin intermediul unei rampe care conduce spre intersectia strazilor Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu si Calea Sever Bocu. Din intersectie, soferii vor avea posibilitatea fie sa mearga spre Calea Aradului, fie sa vireze spre dreapta si sa se indrepte spre sensul giratoriu din zona Bulevardului Antenei.

Din noile spatii de garare, clientii vor ajunge foarte usor in Iulius Mall datorita a doua pasarele pietonale, care conecteaza parcarea supraetajata de mall. Astfel, din parcare se poate ajunge direct in zona hipermarketul-ului Auchan si in zona locului de joaca pentru copii, din mall.

Prima ora de stationare in parcarea supraetajata va fi gratuita. Ulterior, tariful va fi de 3 lei/ora pentru intervalul orar 7,00-23,00. Pe timp de noapte, intre orele 23,00-7,00, tariful de stationare va fi de doar 1 leu/ora.

In continuare, clientii vor putea parca gratuit in celelalte parcari exterioare amenajate in proximitatea Iulius Mall, semnalizate si foarte usor accesibile din principalele artere rutiere din zona.