Se deschide British International School of Timisoara

18 aprilie 2018

Prima scoala internationala, cu program educational de tip Cambridge – British International School se va deschide la Timisoara, incepand din toamna anului viitor. Parintii sunt invitati la un eveniment de prezentare a acestui concept educational sambata, 21 aprilie 2018, ora 12,00 la Biblioteca Universitatii Politehnicii, sala Auditorium, Bd. V. Parvan nr. 2. Intrarea este libera si va participa viitorul director al institutiei, precum si membri ai boardului director pentru o intalnire in care organizatorii isi propun sa prezinte conceptul si sa deschida un dialog cu parintii viitorilor elevi.

British International School of Timisoara introduce o noua viziune in educatia preuniversitara din zona de vest a tarii, dar validate si apreciate in orase din intreaga lume. In Romania exista scoli similare care functioneaza de mai multi ani, la Bucuresti si Cluj-Napoca. Sistemul educational propus isi are radacinile in Marea Britanie si este recunoscut la nivel international pentru modul armonios si pragmatic in care imbina un curriculum academic de inalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvolta cunostinte generale, inteleg aplicarea practica a acestora, isi dezvolta aptitudini pe anumite domenii in functie de abilitatile si pasiunile pe care si le descopera si au, totodata, un divers program care ii dezvolta din punct de vedere social, emotional si cultural. British International School of Timisoara va fi acreditata de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezinta diploma de platina pentru o scoala de acest gen si va avea un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

Elevii British International School pasesc intr-o lume in care oportunitatile si visele se dezvolta direct proportional cu dorintele, efortul si determinarea lor. Sistem educational este centrat pe elev si nevoile acestuia, cu alte cuvinte asigura un mediu prietenos si sanatos in care toti copiii se simt in siguranta si dezvolta increderea in ei insisi, pentru a se putea exprima liber, fara teama de a gresi. Elevii vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale in cadrul sistemului British School urmand un program bogat care le ofera posibilitatea de a accesa cele mai bune universitati din lume.

British International School of Timisoara propune clase cu un colectiv restrans de elevi – maximum 20 de elevi per clasa, respectiv un profesor la 10 elevi in ciclul primar. Scoala va beneficia de facilitati si numeroase resurse, inclusiv introducerea tehnologiei digitalein educatie, sali de clasa modern, cu laboratoare special destinate orelor de informatica, arta, muzica, stiinte. Scoala va pune la dispozitia elevilor un spatiu generos pentru educatia in afara salii de clasa, imbinand activitatile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul scolarizarii, elevii vor beneficia de consiliere academica cu scopul de a-I ghida inspre un program educational adecvat si pliat pe pasiunile si abilitatile lor.

Predarea va fi in limba engleza, dar limba romana va fi parte din curriculum. Personalul didactic va fi format din profesori din Marea Britanie si internationali cu experienta de predare in scoli similare din intreaga lume. Scolarizarea este structurata in 5 cicluri, de la varsta de 4 ani pentru clasa pregatitoare, pana la 18 ani, reprezentand finalizarea liceului, cand elevii vor putea opta pentru Bacalaureatul International, respectiv examinarile Cambridge.

Scoala va functiona intr-o cladire istorica ce dateaza din 1910, unde a existat un centru de pregatire postgimnazial trecandu-i pragul personalitati marcante precum Regele Carol al II-lea al Romaniei si Nicolae Iorga. Amplasamentul a fost pus la dispozitia scolii prin bunavointa Episcopiei Romano-Catolice Timisoara, in baza unui parteneriat de 25 de ani. Cladirea este situata in partea de nord a orasului, intre Calea Aradului si Calea Sever Bocu. Campusul poate gazdui 560 de elevi si beneficiaza de un spatiu generos de peste 10.000 de metri patrati, cu multe spatii de verzi si zone de recreere. Cladirea urmeaza sa fie complet renovata si extinsa, incluzand aici amenajarea parcului de arbori existent.