Patrimoniu etnografic – expozitie de porturi

16 aprilie 2018

Muzeul Satului Banatean Timisoara va invita marti, 17 aprilie 2018, la ora 12,00, la vernisajul expozitiei Patrimoniu etnografic, a treia expozitie din cadrul proiectului Colectii si colectionari din Romania.

Expozitia va cuprinde ansambluri vestimentare traditionale din diferite zone etnografice din tara precum: Tinutul Padurenilor, Tara Lapusului, Tara Nasaudului, Timis, Arad, Maramures, Mehedinti, Gorj, Dolj si Arges din colectia doamnei Laura Diaconu.

Programul de vizitare a expozitiei este 10,00-18,00 de marti pana sambata si duminica 12,00-20,00, in intervalul 17 aprilie – 7 mai 2018. Coordonatorul evenimentului este colegul nostru, muzeograful Marius Matei.

„Desi de profesie este avocat in cadrul Baroului Constanta, Laura Diaconu a facut primii pasi pe drumul anevoios al colectionarului in urma cu cativa ani, cand s-a indragostit de o ie romaneasca, intelegand ca valoarea portului traditional poate ingenunchia orice moda trecatoare. Cu timpul, aceasta dragoste s-a transformat intr-o pasiune coplesitoare pentru portul romanesc, ajungand astazi sa detina o colectie cu totul deosebita, incropita cu multa acribie si cu documentare temeinica. Astazi, colectia Laurei Diaconu cuprinde porturi traditionale din toata tara, aratand cu mandrie diversitatea etnografica, devenind astfel un bun promotor al identitatii nationale si un ambasador al traditilor romanesti”, declara muzeograful Marius Matei.