Curatenia de primavara

16 aprilie 2018

Operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service va organiza si desfasura actiunea ecologica de Curatenie generala de primavara, in perioada 16 aprilie – 13 mai 2018.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).

De asemenea, este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, a deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara. Deseurile vegetale marunte si/sau frunze vor fi colectate in saci de plastic si vor fi depozitate la bordura carosabilului, in ziua planificata pentru actiunea de curatenie de primavara.

De retinut ca aruncarea sau abandonarea oricaror tipuri de deseuri pe domeniul public in afara perioadei curatenie de primavara va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei pentru persoane fizice si 1.000-2.500 de lei pentru persoane juridice. Pentru informatii suplimentare, cetatenii pot consulta pagina de internet a operatorului, www.retim.ro si pagina de internet a Primariei, www.primariatm.ro.