Florina Cercel vine cu Gaitele la Timisoara

2 aprilie 2018

Spectatorii timisoreni pentru care teatrul este definit de vedetele sale au prilejul de a revedea, intr-o piesa celebra, veritabile dive ale scenei teatrale romanesti: Forina Cercel, Carmen Tanase, Virgina Rogin si Carmen Ionescu in comedia Gaitele, de Alexandru Kiritescu. Evenimentul va avea loc luni, 23 aprilie 2018, de la ora 20,00, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara.

Text cu lipici despre romanismul de ieri si de azi, cu savuroase replici in care comicul devine un adevarat curcubeu de nuante, de la hazul frust la tachinarea fina, de la rasul sanatos si gestul buf, la afurisenia de salon, Gaitele sau Cuibul de viespi – cum s-a intitulat la inceputul anilor 30 – este o satira ”in care m-am straduit, cu adevar si manie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvaluise in toata hada ei goliciune”, spunea chiar autorul ei.

„Gaitele este un spectacol extraordinar de frumos, publicul cunoaste foarte bine aceasta capodopera interbelica, am observat ca multi spectatori stiu pe de rost replici, scene intregi, piesa a tot avut parte de montari rasunatoare si de aceea si asteptarea publicului este mare. Pentru mine a fost o adevarata piatra de incercare, miza acestui spectacol a fost aducerea piesei in contemporaneitate fara a-i fisura atmosfera si cred ca am gasit impreuna cu colegele mele actrite o cheie a universalitatii textului. Insa acum, pentru mine, e mai mult de atat, e o emotie coplesitoare, caci de Timisoara ma leaga amintiri dragi, pretioase, aici mi-am inceput cu adevarat cariera. Fiecare spectacol pe care il joc pe scena din Timisoara este, pentru mine, o revenire acasa”, declara Florina Cercel.

Biletele pentru reprezentatia de la Timisoara a comediei Gaitele sunt puse in vanzare la Agentia Operei si costa, pe categorii de loc, 100 sau 80 de lei.