Si negru si alb si gri si vedete!

27 martie 2018

Si negru si alb si gri! Si drama, si umor, si poveste, si emotie. Si teatru, si vedete. Prima reprezentatie a acestui spectacol la Timisoara va avea loc luni, 2 aprilie 2018, de la ora 20,00, pe scena Operei Nationale Romane.

„Un drum initiatic, in care sondarea trecutului dezvaluie treptat adevarul despre prezent. De la o drama familiala ajungem, cu umor, la comedia vietii cotidiene. Marina, afectata candva de un accident vascular cerebral, porneste acum impreuna cu fiica sa, Lena, intr-o calatorie, vizitandu-si rand pe rand fratele si sora dupa moartea sotului ei. Intoleranta la nedreptate  devine leitmotivul pentru comentariile sale despre rude si evenimente petrecute in familie, descrise cu lux de amanunte intr-un caiet pe care Marina abia acum simte nevoia imperioasa de a le dezvalui. Dupa moartea mamei sale, ce survine destul de curand, fiica Marinei, Lena, insotita de caietul mamei sale, va relua vizitarea rudelor, un drum ce va deveni initiatic, cercetarea trecutului dezvaluindu-i din ce in ce mai tare, de fapt, adevarul despre prezent, despre relatia cu sotul sau. Trecand cu usurinta de la drama familiala la comedia cotidiana, textul ne poarta cu mult umor prin realitatea de zi cu zi”, dezvaluie protagonistii.

Spectacolul regizat de Mimi Branescu are o excelenta distributie, care ii reuneste pe actorii Dana Dogaru, Carmen Tanase, Mirela Oprisor, Natalia Calin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Aaron Istodor. Scenografia este create de Nina Brumusila.

Biletele costa, in functie de loc, 100 lei sau 80 lei si se gasesc la Agentia Operei.