Liberty Marathon Timisoara

25 martie 2018

Maratonul care isi propune sa puna Timisoara pe harta internationala a evenimentelor de alergare pe distante lungi va debuta pe 2 iunie 2018, la ora 9,00. Inscrierile au inceput deja pe www.libertymarathon.uvt.ro si sunt deschise tuturor celor care intrunesc o serie de conditii minime, in functie de tipul de cursa ales.

„Exista o cursa pentru fiecare. Liberty Marathon este pentru alergatori experimentati, dar in egala masura si pentru cei multi, care s-au intrebat macar o data care e sentimentul cu care treci linia de sosire la o astfel de cursa. E si despre prima data: Liberty Marathon e primul maraton organizat de o Universitate, este la prima editie si, pe langa promovarea orasului, a mediului academic si a valorilor locale, vrem sa intarim ideea ca primul pas e cel mai greu. Apoi, greu e sa te opresti”, spune prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Simbol al libertatii individuale si al alegerilor care ne fac unici, maratonul Timisoarei va porni la drum cu sloganul Running Starts Inside. Orice lupta se poarta mai intai cu mintea.

Traseul, complet inchis si izolat de traficul pietonilor si vehiculelor, se desfasoara pe o bucla cu lungimea de 4,2 km ce porneste din inima orasului, in fata Universitatii de Vest din Timisoara. Evenimentul sportiv va fi si o ocazie pentru cei mai putin familiarizati cu orasul de a descoperi obiectivele sale istorice si turistice. Harta completa a traseului se afla pe site-ul maratonului.

Liberty Marathon este o initiativa a Universitatii de Vest din Timisoara in parteneriat cu Cisco si se adreseaza oricarei grupe de varsta, cu niveluri diferite de pregatire si rezistenta. Lungimile de cursa cronometrate din cadrul competitiei, standard la nivel international, vor fi:
Liberty Marathon: 42 km, timp limita 6 ore. Premiul 1, in valoare de 2.500 lei, premiul 2, in valoare de 1.000 lei si premiul 3, in valoare de 600 lei.
Semimaraton: 21 km, timp limita 3 ore. Premiul 1, in valoare de 1500 lei, premiul 2, in valoare de 700 lei si premiul 3, in valoare de 500 lei.
Cros: 8,4 km, timp limita 1 ora si 10 minute. Premiul 1, in valoare de 1.000 lei, premiul 2, in valoare de 500 lei si premiul 3, in valoare de 300 lei.

Valoarea totala a premiilor va fi de 30.000 lei, fiind acordate atat pentru masculin, cat si pentru feminin.

Categoriile necronometrate, necompetitionale, vor oferi multe premii de incurajare participantilor: Family: 4,2km, respectiv Kids. Timisorenii si cei care vor veni din alte zone sunt incurajati de organizatori sa se inscrie pentru a-si testa rezistenta si vointa, dupa verificarea prealabila pe site a conditiilor minime de participare.

Contributia de participare porneste de la 30 lei si ajunge la 140 lei pentru inscrieri dupa data de 3 mai pentru cursa principala. Plata se poate face online.

Pachetul de participare va include numarul de concurs, chipul electronic pentru inregistrarea timpului, tricoul oficial, medalia de finisher dupa terminarea cursei. Participantii vor avea acces la punctele de reimprospatare cu apa, bauturi energizante, fructe si la asistenta medicala in punctele-cheie ale traseului.

Viziunea Liberty Marathon este ca in 2021, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii, maratonul sa devina un eveniment international de referinta pentru iubitorii acestui sport. Mai mult, Liberty Marathon isi propune recunoasterea si acreditarea de catre AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) si IAAF (International Association of Athletics Federations). Astfel, Timisoara va adauga un vector pozitiv de imagine brandului de oras si implicit brandului de tara, prin energia si entuziasmul participantilor din intreaga lume. Toate conditiile de participare, detalii despre curse si inscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.