Festivalul International Francofon de Improvizatie si Teatru Universitar de la Timisoara

25 martie 2018

La finalul Lunii Francofoniei, Timisoara se transforma din nou, pentru 4 zile, intr-un hotspot al teatrului universitar francofon si al improvizatiei teatrale. FIFITUT – Festivalul International Francofon de Improvizatie si Teatru Universitar din Timisoara revine cu cea de-a XI-a editie!

Nu mai putin de 9 echipe, din tara si din strainatate, sunt aliniate la start. Festivalul aduce impreuna aproximativ 40 de studenti pasionati de teatru si improvizatie din Bucuresti (UNIBUC & UPB), Brasov, Craiova, Iasi, Timisoara (UVT & UPT), Franta si Serbia.

Deschiderea oficiala a Festivalului are loc marti, 27 martie 2018, de la ora 18,00, in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara. Fiecare trupa are la dispozitie 30 de secunde pentru a se prezenta intr-un mod creativ, pentru a atrage de la bun inceput simpatia publicului. In prima seara, isi vor demonstra talentele profesionistii prin meciuri de improvizatie care ii pun fata in fata pe formatori si pe lectorii de limba franceza de la universitatile din Romania. Programul serii este intregit de un spectacol al trupei Teatrul Portabil din Timisoara.

Zilele sunt intense in pregatiri, iar serile sunt rezervate meciurilor de improvizatie, in care publicul are un rol determinant! Miecuri si joi, de la ora 18,00, Aula Magna se transforma intr-un ring al duelurilor dintre echipele participante.

Formarea este asigurata de Lali Ducasse si Lionel Lainard, de la compania Dirlida din Toulouse (Franta) si de Renaud Leclercq, de la Ligue d’Improvisation Professionnelle Wallonie-Bruxelles din Belgia, cu sprijinul lectorilor de limba franceza din Romania.

Finala FIFITUT are loc vineri, ora 19,00, la Centrul Cultural Ambasada. In inchiderea Festivalului, Institutul Francez propune un moment inedit: French KaraROCKé Live. Toti iubitorii muzicii franceze sunt invitati, de la ora 21,00, la Ambasada, pentru a-si demonstra talentele sau, pur si simplu, pentru a se bucura de muzica buna la un karaoke rock, insotit de un live band. Cadrul sonor este creat de o trupa formata din Radu Pieloiu (tobe), Mihai Moldoveanu (bass), Ana Pieloiu (chitara), Marcelle Poaty-Souamy (clape). Playlistul, publicat pe site-ul Institutului Francez, contine atat melodii frantuzesti care au facut senzatie, cat si melodii de descoperit.

Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook si pe website-ul Institutului Francez din Timisoara. Intrarea este libera la toate evenimentele din cadrul Festivalului.