Idolul si Ion Anapoda, cu Dan Puric, la Timisoara

6 martie 2018

Idolul si Ion Anapoda – o comedie cu Dan Puric in rol principal, pusa in scena  de Ion Cojar, dupa un text semnat de G.M. Zamfirescu, unul din cei mai importanti dramaturgi romani din perioada interbelica:  este spectacolul pe care Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti il propune publicului timisorean  luni, 12 martie 2018, de la ora 20,00.

Evenimentul ii reuneste pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara pe actorii Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu / Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biris, Alexandru Hasnas, Afrodita Androne / Erika Baiesu, intr-o ”comedie amara despre cautarea fericirii, o tema actuala si universal valabila, chiar daca actiunea se petrece in alte timpuri. In cautarea sufletului pereche, a fericirii si a intelegerii, eroul principal al piesei, Ion Anapoda, interpretat de catre Dan Puric, da dovada de iubire, generozitate si incredere in valorile morale. Astfel, el pare “anapoda” intr-o lume in care termeni precum prietenia, dialogul sau devotamentul si-au pierdut sensul. E condamnat astfel sa traiasca drama izolarii si ignorarii de catre semeni”, rezuma realizatorii spectacolului.

“Este un fel de Pygmalion al lui George Bernard Shaw, in dimensiune romaneasca. Este teatru, in cel mai frumos sens clasic, care strange in sine armonie, echilibru si face bine publicului“, sustine Dan Puric.

Biletele pentru prima reprezentatie din acest an a spectacolului la Timisoara au, in functie de loc, preturi de 120 lei si 100 lei, si se gasesc la Agentia Operei.