Compania de balet St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov revine la Timisoara

6 martie 2018

Compania St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov revine pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara cu un spectacol-eveniment: Frumoasa din Padurea adormita, balet in trei acte si un prolog, de Piotr Ilici Ceaikovski, cu un libret de I. Vsevolojski si M. Petipa dupa povestea lui Charles Perrault.

Unica reprezentatie a spectacolului in aceasta stagiune la Timisoara va avea loc duminica, 11 martie 2018, de la ora 20,00.

Scenografia este creata de Evgenyi Gurenco, iar costumele sunt opera Verei Poliudova. Coregrafia lui Marius Petipagas este in spectacolul lui Andrei Batalov o transpunere fidela si rafinata.

Fondatorul Companiei St. Petersburg Classical Ballet of AndreiBatalov este  absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, o stea de a baletului mondial de mai bine de 20 de ani si prim-solist la Teatrul Mariinsky din Sankt-Petersburg. Chiar pe scena acestui teatru a avut loc premiera mondiala a baletului Frumoasa din Padurea adormita, in 3 ianuarie 1890.

Biletele pentru acest spectacol costa, in functie de loc, 150 sau 200 de lei si s-au pus in vanzare la Agentia Operei timisorene.